Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează faza locală a competiţiei naţionale „Ecotrophelia”.
Evenimentul care va avea loc pe 27 aprilie, începând cu ora 9.00, în aula din corpul E, se va desfăşura sub egida Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR) filiala Suceava şi are loc şi cu ocazia celebrării a 50 de ani de învăţământ universitar la Suceava.
Manifestarea este destinată tuturor studenţilor facultăţii, fiind o competiţie pentru crearea de produse alimentare inovative. Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman şi să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.
Juriul concursului va fi format din specialişti din industria alimentară agreaţi de ASIAR.
În concursul din acest an s-au înscris 29 de echipe formate din minimum 2 studenţi. Câştigătorii fazei locale vor participa la faza naţională a competiţiei „Ecotrophelia”, care se va desfăşura anul acesta tot la Suceava, în perioada 8-9 iulie.
Marii câştigători ai competiţiei naţionale vor avea prilejul de a reprezenta România la faza internaţională, care va avea loc în perioada 6-7 octombrie 2013 la Köln, în Germania. Efortul câştigătorilor va fi răsplătit cu premii substanţiale. Astfel, câştigătorul premiului I va pleca acasă cu 8000 de euro, studentul care va ocupa locul al II-lea va primi 4000 de euro, iar cel care se va clasa pe locul al III-lea va fi răsplătit cu 2000 de euro.